SummerSchool

ȘCOALA DE VARĂ - EDU FOR SUMMER 2023

Vă invităm să petrecem împreună a V-a vacanță la EDU FOR SUMMER, școala de vară în care le propunem copiilor din ciclul primar noi aventuri educaționale, alte activități interactive care le oferă mult joc și mișcare în aer liber, îmbunătățirea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților de viață, socializare, prietenie, distracție și amintiri de neuitat.

Durata unui atelier este de 5 zile lucrătoare consecutive, în intervalul orar 8.30 – 17.00 (la solicitarea părinților, asigurăm supravegherea copiilor începând cu ora 8.00, fără costuri suplimentare). Activitățile se vor derula la sediul Edu For Young SRL din Craiova, str. Filantropiei, nr. 1 bis (lângă Spitalul Filantropia), dar și în Grădina Botanică, instituții de cultură și de artă, instituții publice și private, în funcție de tematica săptămânii, dar și de condițiile meteo.

Hrana zilnică este asigurată în sistem catering și include: masa de prânz (felul 1 și felul 2), gustare (după-amiază).

Prima săptămână din această vară este inspirată din activitățile proiectului Erasmus+ ”Let’s Go Emotional!” și își propune dezvoltarea abilităților personale și sociale ale copiilor noștri.

Folosind metode nonformale, jocuri și activități distractive, în această săptămână, vom ajuta fiecare copil să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să își indentifice resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască propriile emoții, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, să construiască relații, să asculte, să înțeleagă, să învețe unii de la ceilalți.

În această săptămână, călătoriile în Europa vor deveni o provocare, iar copiii curioși își vor rezerva bilete în multe colțuri ale frumosului nostru continent, unde vor întâlni oameni și locuri noi, clădiri și monumente, tradiții și obiceiuri

Copiii vor descoperi în această săptămână, totodată, ce este Uniunea Europeană, cum și când s-a format, care-s țările care fac parte din Uniunea Europeană, care-s limbile oficiale vorbite în UE, care-s drepturi fundamentale pe care le are orice cetățean european. Provenim din țări diferite și vorbim limbi diferite, dar continentul european este casa noastră, a tuturor.

Start IUPI este un program de educație antreprenorială, adus din Portugalia în România de către echipa noastră, prin intermediul proiectului Erasmus+ "Network of Entrepreneurial Schools".

Pe parcursul acestei săptămâni, copiii vor face primii pași în antreprenoriat, învățând, într-un mod dinamic și distractiv, să lucreze în echipă, să-și creeze propria companie, să-și identifice calitățile personale, să-și asume roluri în cadrul echipei, să inoveze, să creeze produse, să stabilească prețuri, să creeze strategii de promovare, să negocieze, să își vândă produsele, să creeze valoare. Programul își propune dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale copiilor noștri, referindu-ne aici nu doar la faptul că îi pregătim să devină oameni de afaceri, ci le formam competențe pentru viitor, îi ajutăm să învețe să planifice, să organizeze, să conducă, să analizeze, să evalueze, să comunice, să negocieze, să lucreze în echipă, să creeze, să-și asume riscuri, să considere greșelile oportunități de învățare.

Cum ar fi să trăim într-o lume colorată? În această săptămână, ne propunem să aducem un strop de culoare în sufletul copiilor, să insuflăm dragostea pentru artă, pentru frumos, pentru natură, pentru muzică, pentru dans, să modelăm sensibilitatea artistică a fiecăruia dintre ei.

Copiii își vor exprima în această săptămână gândurile și sentimentele mai mult prin artă și mai puțin prin cuvinte, vor da viață naturii, vor descifra culorile, vor vizita muzee, vor admira expozitii și își vor descoperi pasiuni „bine ascunse” :)

”Pune preț pe sănătate!” este primul proiect european implementat de Asociația EduFor Craiova, făcând parte din Programul Tineret în Acțiune care și-a propus promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerei generații.
După aproape 10 ani de la implementarea proiectului, continuăm să credem că sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem, iar alimentația, mișcarea, dar și reducerea timpului petrecut în fața ecranelor sunt cei mai importanti factori în mentinerea sănatății mentale și fizice.
Folosind metode de educație nonformală, în aceasta săptămănă, ne propunem informarea, educarea și mobilizarea copiilor pentru a adopta un stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată, efectuarea de exerciții fizice regulate, hidratare, ieșiri regulate în natură, o gândire pozitivă, mai puțin stres și ... cât mai puțin timp petrecut în fața ecranelor :)

În această săptămână, micii noștri prieteni vor fi purtati înapoi în timpurile în care majoritatea copiilor aveau un nivel precar de educatie, având jucării puține confectionate din lemn sau materiale textile, petrecându-și majoritatea timpului în aer liber, practicând diverse jocuri (leapșa, baba oarba, podul de piatră) și copiii de azi, generația Z, care au acces la diferite oportunități de joacă, pentru care programarea și robotica nu mai sunt utile doar în IT, ci pot oferi soluții creative pentru viitor. Vom afla în această săptămână diferențele majore între copiii de ieri și cei de azi, dar si oportunitătile apărute odată cu cei născuți în plină eră digitală.

Săptămâna cluburilor va oferi copiilor experiențe inedite care să-i familiarizeze pe rând cu quillingul, cu fotografia, cu origami și muulte alte activități, într-o manieră în care să le dezvolte concentrarea, îndemanarea și creativitatea, imaginația, intuiția și simțul estetic.

În vremuri tot mai agitate, când timpul petrecut departe de gadget-uri este tot mai scurt, îi invităm pe copii la clubul de origami, o artă provenită din cultura asiatică, atît de diferită de cultura europeană, dar atat de benefică și relaxantă, o cale care oferă atât stimul mental, cât și fizic, prin exersare. Origami ajută la dezvoltarea coordonării ochilor și a mâinilor, a abilităților motorii fine și a concentrarii mentale. Utilizarea mâinilor stimuleaza direct diverse zone ale creierului. Jocul de culori și forme, alături de atenția necesară vor dezvolta răbdarea și concentrarea micilor artiști, în cadrul clubului de quilling. Fotografia deschide perspective noi și lasă sufletul copiilor să se exprime liber în forme și culori și să aștearnă emoțiile pe hârtie, pentru a-i bucura pe toţi cei din jur.

Cercetășia este educaţie pentru viaţă, iar în această săptămână copiii noștri o vor transforma într-o distracție cu scop. Această călătorie le va oferi copiilor o experiență completă care să îi familiarizeze cu primele concepte și noțiuni de cercetășie, prin joc și activități experiențiale, adaptate la nivelul de lor de înțelegere, folosind cunoștințele învățate la școală, dezvoltându-le competențe pentru viitor și ajutându-i să facă și să se bucure în fiecare zi o faptă bună realizată, oricât de neînsemnată ar părea ea.

În această săptămână, copiii curioși vor călători prin România, folosind harta și aplicațiile GPS, vor strabate munți și văi, dealuri și câmpii, staționând în fiecare regiune, întâlnind oameni și locuri noi, clădiri și monumente, tradiții și obiceiuri.

Folosind metode nonformale, vizite și drumeții, jocuri și activități distractive, copiii vor avea ocazia cunoască moştenirea culturală locală și naţionale, a locului patrimoniului cultural în lume, să înțeleagă propria cultură şi sensul identităţii ca bază a respectului şi a atitudinii deschise faţă de diversitatea exprimării culturale, își vor dezvolta competențe de comunicare și investigare, sociale și civice, de sensibilizare și exprimare culturală.

Prin activități care stimulează creativitatea, gândirea critică și competențele civice, săptămâna aceasta dorim să ne amintim că suntem datori cu toții să avem grijă de natură la fel cum avem grijă de noi înșine. Cu cât conștientizăm mai repede că orice gest are impact asupra mediului, cu atât putem contribui la binele planetei noastre. Și pentru că orice lucru măreț începe cu un pas mic, în această săptămână vom face câțiva pași mici pentru a promova un stil de viață sustenabil, pentru schimbarea obiceiurilor cu impact negativ asupra mediului înconjurător, ecologizare, colectare selectivă, reciclare, reutilizare, contribuind și noi la dezvoltarea durabilă a tării în care trăim.

În această săptămână vom aborda politețea și bunele maniere în ipostazele zilnice, pe care copiii le intâlnesc acasă, la şcoală, la joacă, pe stradă, în călătorii sau în societate. Îi invităm pe copii la un program gândit să îi ajute să se dezvolte armonios, să învețe din experiente concrete, să fie motivați, politicoși, să aibă încredere în ei, să socializeze cu cei din jurul lor, să fie altruiști, să fie filantropi, să fie independenți, să mănânce corect, să aibă maniere frumoase și să își aleagă corect modelele în viață.

Tot în această săptămână, ne așteaptă ateliere practice în bucătărie, cu gustări și salate delicioase, deserturi gustoase și sănătoase. Copiii vor organiza mese frumoase și picnicuri prietenești unde vor degusta bunătățile pregătite cu drag și condimentate cu activități interactive și distractive ce îi vor motiva să lucreze în echipă, să își formeze abilități pentru o viață independentă.

Carnavalul EduFor Summer va oferi copiilor o săptămână plină de culoare, o mareee întâlnire cu diferite personaje pline de mister, unde copiii vor fi și actori, și spectatori, creativitatea lor împletindu-se cu pasiunea profesorilor. Vom face, astfel, cunoștință cu SuperEroi, cu vrăjitoare, cu zâne, cu artiști, cu polițisti, iar măștile și costumele colorate vor însufleți întreaga săptămână.

Folosind metode nonformale, jocuri și activități distractive, în această săptămână, copiii vor fi îndrumați să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să își descopere resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască emoțiile și să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, să construiască relații, să învețe unii de la ceilalți. Toate acestea vor fi prilej de bucurie și de sărbătorit VARA.

Program școala de vară

Ore Luni Marti Miercuri Joi Vineri
08.30-09.00 Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii
09.00-10.00 Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului
10.00-12.00 Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică
12.00-12.30 Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz
12.30-15.30 Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice
15.30-16.00 Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier TIC
16.00-16.15 Gustare Gustare Gustare Gustare Gustare
16.15-17.00 Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber

Detalii

perioada

Vârstă copii

Nr. locuri

Orar

Taxă

Preț masă

Alte programe