SummerSchool

ȘCOALA DE VARĂ - EDU FOR SUMMER 2024

Vă invităm să petrecem împreună a VI-a vacanță la EDU FOR SUMMER, școala de vară în care le propunem copiilor din ciclul primar noi aventuri educaționale, alte activități interactive care le oferă mult joc și mișcare în aer liber, îmbunătățirea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților de viață, socializare, prietenie, distracție și amintiri de neuitat.

Durata unui atelier este de 5 zile lucrătoare consecutive, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Activitățile se vor derula la sediul Edu For din Craiova, str. Filantropiei, nr. 1 bis (lângă Spitalul Filantropia), dar și în Grădina Botanică, instituții de cultură și de artă, instituții publice și private, în funcție de tematica săptămânii, dar și de condițiile meteo.

Hrana zilnică este asigurată în sistem catering și include: masa de prânz (felul 1 și felul 2), gustare (după-amiază).

Ne întrebăm mereu dacă le oferim copiilor noștri suficiente resurse, modele, tehnici pentru ca ei să știe cum să reacționeze în fața provocărilor cotidiene. În prima săptămână EduFor Summer copiii vor învăța ce este echilibrul, cum să-și gestioneze emoțiile și relațiile cu ceilalți, cum să devină autonomi și încrezători și, nu în ultimul rând, să își prezinte propria poveste.

Folosind metode nonformale, jocuri și activități distractive, vom ajuta fiecare copil să își indentifice trăsăturile personale și resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască propriile emoții, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți.

În această săptămână ne propunem să îi ajutăm pe copii să privească lumea din jurul lor și să îi ofere interpretări într-un mod creativ să aducem un strop de culoare în sufletul copiilor, să insuflăm dragostea pentru artă, pentru frumos, pentru natură, pentru muzică, pentru dans, să modelăm sensibilitatea artistică a fiecăruia dintre ei.

Copiii își vor exprima în această săptămână gândurile și sentimentele mai mult prin artă și mai puțin prin cuvinte, vor da viață naturii, vor descifra culorile, vor vizita muzee, vor admira expozitii și își vor descoperi o viziune mai largă asupra lumii.

Educația civică își pune bazele încă de la vârstele cele mai mici, iar în această săptămână vom porni de la simțul de apartenență la orașul Craiova. Îi vom ajuta pe copii să privească și din altă perspectivă locurile pe unde trec în fiecare zi (fie ele diverse instituții, clădiri, monumente) – și îi vom îndemna să-și pună diverse întrebări despre cum au apărut, cine le-a construit și care le-a fost scopul.

Săptămâna aceasta va oferi copiilor ocazia să-și cunoască comunitatea, cartierul, orașul, să nu fie izolați în drumul casă-școală sau casă-activități extracurriculare. Îi vom îndemna să învețe despre locurile istorice sau locurile de patrimoniu din orașul Craiova, să descopere lucruri interesante, să vină cu idei de cum ar putea îmbunătăți locurile în care se joacă, în care se plimbă.

Copiii doresc să exploreze încă de la cele mai fragede vârste, să intre în contact și să afle lucuri despre tot ceea ce-i înconjoară. Pe parcursul acestei săptămâni ne-am propus să le deschidem copiilor pasiunea pentru cer, planete, stele, iar călătoria noastră prin spațiu este concepută ca o poveste.

Copiii se vor plimba printre galaxii, printre constelații, vor afla ce este și cum se poate folosi un telescop, ce se află dincolo de sistemul solar, dar și alte curiozități legate de spatiul cosmic.

„Pune preț pe sănătate!” este primul proiect european implementat de Asociația EduFor Craiova, făcând parte din Programul Tineret în Acțiune care și-a propus promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerei generații. Continuăm să credem că sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem, iar alimentația, mișcarea, dar și reducerea timpului petrecut în fața ecranelor sunt cei mai importanti factori în mentinerea sănatății mentale și fizice.

Folosind metode de educație nonformală, în aceasta săptămănă, ne propunem informarea, educarea și mobilizarea copiilor pentru a adopta un stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată, efectuarea de exerciții fizice regulate, hidratare, ieșiri regulate în natură, o gândire pozitivă, mai puțin stres și ... cât mai puțin timp petrecut în fața ecranelor :)

Învațarea experimentală ne oferă mediul și instrumentele care îi ajută pe copii în întelegerea rapidă a informațiilor, prin stimularea suplimentară a proceselor cognitive. Astfel, copiii învață într-un mod care le face plăcere și care îi ajută să facă asocieri corecte și să rețină usor informația.

Copiii vor descoperi în această săptămână cum putem face un curcubeu într-un pahar, cum se formează norii și ploaia, cum să creeze un mini vulcan, cum arată un balon rezistent la foc, cum să îndepărteze microbii, cum pot vedea sunetul sau cum să creeze o tornadă într-un pahar.

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe educaţia financiară a copiilor noștri. În această săptămână, copiii își vor însuși noțiuni financiare de bază, vor învăța care este diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, cum să prioritizeze cheltuielile şi să economisească pentru achiziţiile de mare valoare sau pentru obiectivele pe termen lung.

Tot în această săptămână îi vom ajuta pe copii să răspundă la întrebări precum: cât cheltuieşti şi pe ce, cât trebuie să economiseşti, când, cât şi dacă ar trebui să te îndatorezi şi unde ar trebui să îţi investeşti economiile? Programul își propune dezvoltarea competențelor financiare ale copiilor, contribuind astfel la creşterea numărului de adulţi cu un comportament financiar responsabil.

Cercetășia este educaţie pentru viaţă, iar în această săptămână copiii noștri o vor transforma într-o distracție cu scop.

Această călătorie le va oferi copiilor o experiență completă care să îi familiarizeze cu primele concepte și noțiuni de cercetășie, prin joc și activități experiențiale, adaptate la nivelul de lor de înțelegere, folosind cunoștințele învățate la școală, dezvoltându-le competențe pentru viitor și ajutându-i să facă și să se bucure în fiecare zi o faptă bună realizată, oricât de neînsemnată ar părea ea.

Mintea unui copil trebuie mereu antrenată și stimulată să găsească răspunsuri, să fie atentă la detalii, să privească dincolo de evidențe.

Jocuri, zâmbete, crafturi, creativitate, acuarele, imaginaţie, experimente, costume colorate şi bună dispoziţie sunt doar câteva dintre ingredientele ultimei săptămâni dedicate copiilor dornici să descopere și să experimenteze lucruri noi, toate acestea fiind prilej de bucurie și de sărbătorit vara.

Program școala de vară

Ore Luni Marti Miercuri Joi Vineri
09.00-09.30 Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii
09.30-10.00 Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului
10.00-12.00 Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică
12.00-12.30 Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz
12.30-15.30 Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice
15.30-16.00 Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură
16.00-16.15 Gustare Gustare Gustare Gustare Gustare
16.15-17.00 Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber

Detalii

perioada

Vârstă copii

Nr. locuri

Orar

Taxă

Preț masă

Alte programe